NCC-sommerjobb kan bli fast jobb

For NTNU-student Gjermund Båsen, kan sommerjobben i NCC på Gardermoen ende opp i fast jobb.

For anleggsleder Geir Are Opgård i NCC Construction AS, som har betong- og grunnentreprisen OSLs nye terminalbygg på Gardermoen, vil gjerne ha Gjermund Båsen som kollega.

-Ja, vi ønsker å ansette ham. Han må bare søke, så ordner det seg nok. Jeg tror ikke det vil være noe problem, for vi har alltid behov for dyktige folk, sier Opgård til Byggeindustrien.

Ferdig i 2014
Det nye terminalbygget, Sentralbygg Vest, hadde byggestart i april i fjor og mesteparten skal etter planene stå ferdig sommeren 2014.

-Bygget blir på 53 000 kvadratmeter, og kostnadsrammen for hele bygget er på 13 milliarder kroner, sier Opgård.

Betongkoloss
NCC Construction skal støpe ca 50 000 kvadratmeter med betong og legge rundt 7500 tonn med armering i det nye terminalbygget.

-En av de store utfordringene har vært å senke grunnvannet omlag to meter. Bygget ligger på et av de største grunnvannsreservoarene i Norge, og ca 6000 liter vann blir hvert minutt pumpet gjennom rør som går under flyplassen, forklarer Opgård.

Forskaling og landmåling
Gjermund Båsen synes det er lærerikt å ha sommerjobb i NCC.

- Jeg jobber mest som hjelpearbeider for forskalingssnekkerne, men i dag har jeg vært med på landmåling, sier NTNU-studenten som er ferdig med det fjerde året ved Bygg- og Miljøteknikk-linjen.

- Blir NCC din første faste arbeidsgiver?

- Det er godt mulig, og det er jo hyggelig å høre at de ønsker meg hit. Men jeg har ikke tenkt så mye på å søke fast jobb ennå, sier Båsen som det siste året har vært utvekslingsstudent i San Diego, USA.