Hallingskeid-brannen tas til retten

Forsikringsselskapet Tryg står fast at Jernbaneverket har ansvar for brannen på Hallingskeid stasjon i juni i fjor og tar saken til retten. Jernbaneverket avviser at de har ansvar for ulykken.

Det melder NRK.

16. juni i fjor begynte det å brenne i et overbygg på Hallingskeid stasjon på Bergensbanen, og et passasjertog tok fyr da det kjørte inn på stasjonen. Ingen av de 257 passasjerene ble skadd i brannen.

NSB fikk 150 millioner kroner i erstatning for de utbrente togsettene, men forsikringsselskapet sendte i etterkant et regresskrav for summen til Jernbaneverket, som de mente var ansvarlige for brannen.

Havarikommisjonens rapport om brannårsaken har ikke kommet med noen klare svar, men sveisearbeid utført på overbygget som brant, blir sett på som den mest sannsynlige årsaken.

Forsikringsselskapet Tryg mener Havarikommisjonens rapport viser at det er gjort klare brudd på regler og at ulykken kunne ha vært avverget.

– Da går saken til retten, og med mindre motparten ønsker forhandling, så vil en rettssak fastlegges, sier kommunikasjonssjef Roald Stigum Olsen til NRK.

Kravet på 150 millioner kroner er det største regresskravet fra et norsk forsikringsselskap noensinne.

Jernbaneverket avviser at de har opptrådt uaktsomt og har ansvar for ulykken og nekter å ta regningen for det utbrente toget.