Undervisningsbygg bygger flerbrukshall på Grefsen

Grefsen barneskole er under en omfattende totalrehabilitering, og for å sikre et godt idrettstilbud skal Undervisningsbygg reise en ny flerbrukshall i området.

Bygget planlegges ferdigstilt innen utgangen av 2014, og vil ha et totalareal på 2300 kvadratmeter som inkluderer en egen samlingssal. Prosjektet er en totalentreprise, med anbudsfrist 12. september.

Prosjektet omhandler også opparbeidelse av et flott uteområde og idrettsbane, samt etablering av utendørs adkomst for brukere og andre nyttekjøretøy. Selve tomten er i dag ubebygd, og bygget vil reises etter passivhus-standard samtidig som varmepumper skal sørge for miljøvennlig energitilførsel.

- Dette blir en flott hall der garderobene er på samme plan i første etasje, med tribune og teknisk rom i andre. Samlingssalen og idrettshallen kommer også til å fungere uavhengig av hverandre med tanke på fasiliteter og støttearealer, og det vil være mulig å dele idrettshallen inn i tre deler med en lydvegg og en lett nettvegg. Samlingssalen får også en mobil scene, forteller prosjektleder Steen Blach Sørensen i Undervisningsbygg, som legger til at prosjektet ligger tilgjengelig for interesserte entreprenører på Doffin.no, portalen for offentlige anskaffelser.

Totalentreprisen skal signeres i oktober i år, mens utearbeidene ferdigstilles til våren 2015 og inngår i samme entreprise.