Brann i Westergaard-galleri ikke påsatt

Brannen i det danske kunstgalleriet som blant annet har stilt ut tegningene til den danske kunstneren og avistegneren Kurt Westergaard, skyldtes trolig ikke noe kriminelt.

Samtlige av bildene som var utstilt i galleriet ble reddet fra flammene. Politiet konkluderer med at brannen skyldes en gnist fra et hageapparat i et treskur bak galleriet.

Det er Galleri Draupner i Skanderborg, rett sør for Aarhus, som fredag sto i brann i rundt en time før brannvesenet fikk slukket brannen.

Verken politiet eller gallereier Erik Guldager tror brannen har noe å gjøre med galleriets støtte til den kontroversielle kunsteneren Westergaard.

– Ingenting tyder på at brannen var påsatt. Så tørt som det er nå er risikoen stor for at en gnist ulmer og plutselig blusser opp i tørt tre, sier visepolitimester Kristian Juliussen i lokalpolitiet i Skanderborg.

Westergaard er særlig kjent som en av tegnerne bak de berømte bildene av profeten Muhammed som ble trykket i avisa Jyllands-Posten i 2005, og som ble møtt med voldsomme protester, opptøyer og hærverk i deler av den muslimske verden. (©NTB)