Brann i tom Dreamliner stengte Heathrow

Begge rullebaner på Heathrow var stengt i halvannen time fredag på grunn av en brann i et tomt fly av typen Boeing Dreamliner. Ingen personer skal ha blitt skadd.

En talskvinne for Heathrow sier at brannmannskaper håndterte hendelsen.

– Begge rullebaner er stengt etter en brann om bord på et fly fra Ethiopian Airlines, sa talskvinnen for flyplassen vest i London til nyhetsbyrået AFP.

Hun bekrefter at ingen passasjerer var om bord i Boeing 787 Dreamliner-flyet da det begynte å brenne. Fjernsynsbilder på kanalen Sky News viste flyet omringet av skumpøler og tre brannbiler. Ifølge en talsmann for lufthavnen dreier det seg om en «innvendig brann» om bord i flyet.

Boeings aksjekurs på Wall Street falt 5 prosent etter hendelsen. Dreamliner-flyet har vært plaget av tekniske problemer knyttet til batteriene om bord. Batteriene på flere maskiner har vært rammet av overoppheting som utløste branner mens de sto parkert på bakken.

Ethiopian Airlines ble i april det første flyselskapet som gjenopptok flygninger med Dreamliner-flyet, tre måneder etter at samtlige 50 fly ble satt på bakken på grunn av batteritrøbbelet. Flyet som tok jomfruturen, var det samme som ble rammet av brannen på Heathrow fredag, skriver BBC.

Heathrow er Londons hovedflyplass og er en av de travleste lufthavnene i verden.