Oppgangen fortsetter på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs steg onsdag med 0,7 prosent til 485,68 poeng, mye takket være en stigende oljepris.

Dagens mest omsatte aksje var Statoil, som steg med 0,5 prosent. For oljeservicekonsernet Subsea 7 var det en god dag, og selskapets aksjer ble omsatt for 218 millioner kroner og endte opp 3,6 prosent. Yara og Telenor hadde en svak fremgang, med henholdsvis 0,6 og 0,2 prosent. Storbanken DNB steg med 1,1 prosent.

Solenergiselskapet Rec var med en nedgang på 0,8 prosent ett av selskapene som falt mest på hovedindeksen.

Aker Solutions, som onsdag morgen meldte at det har fått kontrakt fra Caspian Drilling Company på levering av boreutstyr til en ny rigg i Aserbajdsjan, hadde en oppgang på 2,9 prosent.

Utenfor Norges grenser var det ingen store bevegelser i markedene. i 17-tiden hadde FTSE-indeksen i London en nedgang på 0,3 prosent, i Frankfurt var DAX-indeksen ned 0,2 prosent og CAC-indeksen i Paris falt 0,4 prosent.

Den viktigste grunnen til at Oslo Børs gikk i motsatt retning av de store europeiske børsene er at oljeprisen stiger, ifølge E24.

For mens finansverden venter spent på USAs sentralbanksjef Ben Bernankes tale onsdag kveld, økte prisen på et fat nordsjøolje til 108,23 dollar, det høyeste på tre måneder. Amerikansk lettolje ble omsatt for 105,64 dollar.