Peab med lavest anbud på E6 Oppdal

Fire entreprenører har levert anbud på den første entreprisen i vegprosjektet E6 Oppdal.

Entreprisen omfatter bygging av Tranevegen kulvert, Kåsa bru, ny bru over Ålma og ombygging av Kåsenvegen mellom E6 Og industriområdet øst for jernbanen, melder vegvesen.no.

Entreprisen inngår i vegprosjektet E6 Oppdal som innbefatter bygging av ca 3,5 km ny E6 forbi Oppdal sentrum. I tillegg bygges nødvendig lokalvegsystem og gang- og sykkelveger i Oppdal sentrum. Kostnadsramme for prosjektet er i overkant av 300 mill. kr. Dette er den første av to entrepriser i prosjektet.

- Vi er fornøyd med at vi har fått god konkurranse på oppdraget og at anbudssummene er relativt jevne, sier ass. prosjektleder Lars Bjørgård i Statens vegvesen.

Statens vegvesen vil nå kvalitetssikre anbudene før kontrakt skrives. Anleggsarbeidene vil starte i første del av september og skal være ferdig neste høst. Den andre entreprisen i prosjektet, som omfatter bygging av ny E6 mellom Mjøen og til nord for Oppdal sentrum, vil starte våren 2014 og skal være ferdigstilt høsten 2015. Anbudspapirene for denne enterprisen vil bli lagt ut i september/oktober i år.