Rotter stengte restaurant på Aker Brygge

Først to måneder etter at det ble sett rotter ved en restaurant ved Aker Brygge i Oslo, ble Mattilsynet varslet.

Rottene ble observert 2. mai i spisestedet Olivia. Ikke før det ble fangst i rottefella to måneder senere stengte daglig leder restauranten, varslet om skadedyrproblemene og hyret inn eksperter i jakten på rottene, skriver DN.no.

– I etterpåklokskapens navn burde vi kanskje ha stengt tidligere, men det er vesentlig for meg som driftsansvarlig å ha håndfast bevis. Vi satte umiddelbart inn tiltak slik regelverket sier, og det resulterte også i at vi fikk bevis og stengte, sier administrerende direktør i Drueklasen AS, Tone Wicklund-Hansen til avisen.

– Problemet var mye større enn vi først antok. Rottene skjulte seg i veggene, og vi fant 6-7 rotter til slutt, sier serviceleder i skadedyrbekjemperne Boss Norge Syd AS, Kristian Graff til avisen.

Både Mattilsynet og skadedyrbekjemperne sier at den storstilte byggingen og omleggingen av avløpsrør på Aker Brygge har ført til en større rotterisiko i området.

Mattilsynet ble varslet om rottefunnene i begynnelsen av juli. Til nå har de vært positive til måten Olivia har behandlet saken på.

– Dette er en utrolig trist situasjon for oss, men vi er helt sikre på at rotteproblemet nå er løst, og restauranten er åpen, sier Wicklund-Hansen (©NTB)