Lær om naturmangfoldlova på nett

No kan du få hjelp til å lære meir om naturmangfaldlova. Miljødirektoratet lanserer ein e-læringskurs om kapittel 2 i naturmangfaldlova, som blant anna handlar om korleis dei miljørettslege prinsippa skal brukast når myndigheitene behandlar saker.

Kapittel 2 i naturmangfaldlova stiller krav til alle offentlege etatar som treffer avgjerder som berører natur. Derfor lanserer Miljødirektoratet dette e-læringskurset. Kurset er laga spesielt med tanke på tilsette i kommunane – både saksbehandlarar og avgjerdstakarar.

Samtidig er kursa lagt opp slik at det vil vere nyttig også for andre styresmakter som treffer avgjerder som berører natur. I kurset fortel biolog og forskar Dag Hessen blant anna om kvifor vi må ta vare på naturmangfaldet, mens saksbehandlarar hos Fylkesmannen og ein kommune fortel om erfaringane sine med bruk av avgjerdene. Kurset er gratis og tek ca. 1,5 time å gjennomføre.

Du kan gjennomføre kurset når det passar deg. Logg deg inn på sidene for å få tilgang til kurset, slik at du blir enda betre kjend med dei krava som blir stilte til offentlege avgjerder gjennom naturmangfaldlova.