Stenging og utbedring av Geitryggtunnelen

Statens vegvesen skal på vegne av Buskerud fylkeskommune foreta utbedringer av Geitryggtunnelen på fylkesveg 50 i Hol kommune.

Arbeidene fører til at tunnelen i perioder blir nattestengt.
Det skal sprenges en ny snunisje samt nye bergrom for tre tekniske bygg. I tillegg skal det sprenges plass til service- og havarinisjer. I forbindelse med arbeidene skal det også utføres nødvendig fjellrensk, sikringsarbeid og fuktsikring. Arbeidet er beregnet å starte opp ved månedsskiftet
september/oktober 2013.

Tunnelen blir helt stengt oktober/november, som også er lavsesong for
reiselivet. I denne perioden blir det sprengningsarbeid.

Fjellrensk- og sikringsarbeid gjøres ved nattestengt tunnel. Tunnelen stenges mellom 22:00 og 08:00 f.o.m. mandager t.o.m. fredager fram mot sommeren 2014. Det vil ikke være arbeid i forbindelse med jule-, nyttår- og påske-helgen.

Omkjøring må da skje via E16, Rv52 og Rv7, eventuelt via Rv7 over Hardangerbrua som åpner i høst for trafikk fra Bergensområdet/Voss og Hardanger retning Øvre Hallingdal. Stengingene om omkjøringsruter blir varslet i god tid med skilt både ved E16 i Aurland og Rv7 i Hol, ved Myrland og i Vassbygdi, samt med kunngjøringer i media og Statens vegvesens vegmeldingstjeneste.

Fornying av tekniske installasjoner skal forutsetningsvis skje i 2014/2015. Statens vegvesen regner med at dette arbeidet i hovedsak vil kunne utføres med nattestenging. Noen arbeider kan trolig også gjøres uten stenging. Vi kommer tilbake med mer informasjon om disse arbeidene når det nærmer seg. heter det i en pressemelding.

Kostnadsrammen for alle arbeidene i tunnelen er 115,3 mill. kroner, og fullfinansiering er tatt inn i Buskerud fylkeskommunes budsjetter for 2014 og 2015.

Bergarbeidene ble lyst ut på anbud 25. juni 2013. Disse arbeidene er beregnet å være ferdig i løpet av juni 2014. Kontrakter for bygging av nye tekniske bygg og utskifting av elektroinstallasjoner og sikkerhetsutstyr vil bli lyst ut i løpet av 2014. Tunnelen forventes å være ferdig rehabilitert i løpet av våren 2015.

Geitryggtunnelen er med sine ca. 1100 m.o.h. Norges høyest liggende tunnel på riks- og fylkesvegnettet.