Stadig flere grønne tunneler

Norge gror igjen. Det merkes ikke minst langs veiene våre. Turister som kommer til Norge for å se landet, ser snart ikke annet enn en tett grønn vegg langs veiene - en grønn ”tunnel”. Nå er det ikke bare utsikten som er problemet, men dette er også i aller høyester grad et spørsmål om trafikksikkerhet.

Når man kjører, sitter man på nåler. Hva er det som møter deg bak neste sving – og hva skjer om elgen eller et annet dyr kommer stupende ut av krattet?

I løpet av de siste fire – fem årene har den tette vegetasjonen langs veiene eksplodert. Etter vårt syn haster det med å komme med tiltak som løser problemet. Det er greit at man har maskiner som klipper kanter, men etter vårt syn må det settes inn langt tyngre maskiner som virkelig kan rydde opp langs veiene. Alternativet er at man setter inn sysselsettingsmidler slik at folk også kan gjøre en viktig jobb.

Før i tiden var det husdyr som sørget for å holde krattet nede, men det blir stadig færre beitende kyr, sauer og geiter.

Det er utrolig mye biomasse som kan brukes til bl a oppvarming. Kutter man opp alt det som vokser langs veien blir det noen tusen tonn med flis som kan brukes på en vettug måte.

Har noen av våre lesere gode forslag til å løse problemet så kan det gjøres ved å sende inn en kommentar.

Dette må være en sak som må interessere både Statens vegvesen og våre samferdselspolitikere.