Maxbo sertifisert som Trygg E-handel nr. 100

Byggevarekjeden Maxbo har sertifisert sin netthandel. Dermed har tallet på Trygg E-Handel-godkjente bedrifter i Norge passert 100.

– Da vi i april åpnet Maxbos nettbutikk var vi aldri i tvil om vi skulle søke Trygg E-Handel-godkjenning. Vi ser på Trygg E-handel som et kvalitetsstempel og vet at en slik godkjenning betyr ekstra trygghet for våre kunder. Og akkurat dette er svært viktig for en nettbutikk i en bransje der e-handel fortsatt er uvanlig, sier Erlend Weiby som har ansvaret for Maxbos nettsatsing.

Weiby sier at de alt nå ser at typiske nettordrer skiller seg fra vanlig butikkhandel:

– Gjennomsnittsordren på nett er mye større – og varene mye tyngre. Grunnen er blant annet at nettkundene får levert varene på døra til det vi mener er en rimelig frakt, 590 kroner. Da er det fristende å få terrassen, parketten og laminatene kjørt direkte hjem, sier han.

Weiby forteller at Maxbos nettbutikk i dag dekker 80 prosent av Norges befolkning.

– På grunn av varenes spesielle art står vi selv for transporten, og har derfor måttet sette en grense for hvor langt unna våre butikker vi kan levere. Men dette er under utvikling. Vi jakter på nye, bedre løsninger, som for eksempel muligheten for å hente nettbestilte varer i våre utsalg. Men så langt er vi ikke kommet ennå.

– Hva tror du om e-handel med byggevarer?
– Dette er noe kundene vil ha, og etter hvert som vi får flere produkter ut i vår nettbutikk vil interessen bare øke, sier Weiby.

– Vi er svært fornøyd med å ha nådd så mange bedrifter i løpet av de vel to år sertifiseringsordningen Trygg E-Handel har eksistert, sier daglig leder i Distansehandel Norge, Gerhard Anthun som gleder seg over at Maxbo også blir medlem av Distansehandel Norge.

Foreningen har i alle år hatt strenge krav til medlemmenes ansvar overfor sine kunder, og til innholdet i og oppfyllelsen av sine kjøpsbetingelser.

– Med Trygg E-handel ønsket vi å utvikle trygge rammer og rutiner for den raskt stigende omsetningen på nettet. Ved godkjenning forplikter netthandelsbedriftene seg på en rekke områder, og sikrer forbrukeren de rettighetene norsk lov gir, sier Anthun.

– Trygg E-Handel-logoen er også en garanti mot ikke å havne i klørne på stadig flere nettpirater, sier han.