Energikarakter B for R6

Regjeringsbygg 6 (R6) har fått energikarakter B. Dette til tross for at en bygning i byggekomplekset er over 100 år gammel. R6 har gode u-verdier, lavt lekkasjetall og balansert ventilasjon med god varmegjenvinning.

R6 består av tre bygninger: Keysers gate 6 og 8 og Teatergata 9. Byggene i Keysers gate har blitt totalt rehabilitert. Bygget i Teatergata 9 er nybygg. Statsbygg overleverte R6 til to departementer i 2012.

Etter rehabiliteringen oppnådde den antikvariske Statens enkekasse i Keysers gate 8 karakteren B, noe som anses som meget bra for rehabilitering av et bygg som er over 100 år gammelt.

Basert på tall fra NVE og NTNU i 2012 oppnådde kun 87 av 2776 yrkesbygg, både nybygg og rehabiliterte, i Norge energikarakteren B, og kun sju bygg fikk A. R6-prosjektet har med andre ord gjort en svært god jobb for å få energikarakter B.

- Som det fremkommer av Statsbyggs langsiktige miljømål fram mot 2020, skal minst en tredel av det eksisterende bygningsarealet ha energikarakter C, som samsvarer med TEK10-nivå. For å kunne oppnå en så høy snittkarakter må vi kunne vise til flere rehabiliterte bygg og nybygg fremover med energikarakterer A og B. R6 er et skritt på veien, forteller prosjektleder Tommy Pedersen, fra teknisk enhet i Statsbygg, region øst.

Energimerking er et lovpålagt miljøtiltak for å øke bevisstheten om energibruken, hva som kan gjøres for å få mer energieffektive bygg og bidra til at samlet energiforbruk går ned og miljø spares. Energikarakteren angir hvor energieffektivt bygget er. Energikarakter A er best, lavest karakter er G, som betyr at bygget er lite energieffektivt.

Les mer om prosjektet her