Alpine-eiendeler sporløst forsvunnet og boet tomt

Noen uker etter at Alpine Bau erklærte seg insolvente er de nå slått konkurs. Gjelden i selskapet er større enn antatt og voksende, og verdiene vesentlig mindre.

Torsdag var det møte i Wien mellom bobestyrer og Alpine Bau-kreditorene. Bebestyrer hadde ikke akkurat gode nyheter. Alpine Bau-gjelden har vokst med 200 millioner euro til 2,8 milliarder euro totalt siden de meldte seg insolvente. Eierandelene ble anslått til rundt 660 millioner euro, men disse er trolig vesentlig mindre.

Wirtschafts Blatt forteller nemlig at det på kreditormøtet ble opplyst av mange av eiendelene disse tallene bygger på er forsvunnet. Maskiner, verktøy og byggematerialer er sporløst forsvunnet i det som blir den største konkursen i Østerrike noensinne.

Alpine Bau-boet har heller ikke råd til å ansette en kurator for de tre obligasjonslånene som til sammen hadde en utstedt verdi på 290 millioner euro.

Ingen av de andre entreprenørene som var interessert i Alpine-restene har fulgt opp oppkjøpsplanene, men mange av de ansatte har fått seg jobb hos disse.

I Wien var Alpine i gang med byggingen av rundt 1.500 leiligheter, men disse byggeplassene står nå stille. Årsaken er at det har vist seg umulig å få andre entreprenører til fullføre jobben til samme pris som de opprinnelige kontraktene. De andre entreprenørene sier rett ut at Alpine hadde dumpet anbudsprisene for å holde hjulene i gang.