Siste innspurt på Hellesylt

Arbeidet med andre byggetrinn på rassikringa av fylkesveg 60 Røyr-Hellesylt i Stranda kommune nærmer seg slutten, og det er planlagt at hele strekninga åpnes for trafikk i løpet av august.

- Det er for tiden stor aktivitet i området på og rundt Ljøen, mye skal være på plass før vi åpner andre byggetrinn for trafikk om ikke så lenge, sier byggeleder Arne Ola Stavseng til vegvesen.no.

Den nye Ljøbrua er alt tatt i bruk, og vi er i gang med å tilrettelegge sløyfa på gamlevegen til blant annet et gangareal. Det blir også lagt siste hånd på verket på det nye, flotte utsiktspunket som delvis ligger under Ljøbrua. Utsiktspunktet tas i bruk i disse dager.

Inne i den nye Streketunnelen legger vi nå det siste asfaltlaget og elektroarbeidet går også mot slutten. Når alt det elektriske utstyret og styringssystemet er på plass i nytunnelen, skal det samordnes med tilsvarende i den eksisterende Streketunnelen – før det til slutt skal testes og godkjennes.

Ny og gammel Streketunnel skal sammenkobles i uke 33, og arbeidet starter trolig opp 12. august. Dette er et omfattende arbeid og vi kommer tidvis til å kjøre trafikken gjennom tunnelen med ledebil. Så trafikantene må regne med noe ventetid mens denne jobben foregår.

Andre byggetrinn av rassikringsprosjektet består av

* Streketunnelen nord, 1 850 meter ny tunnel fra den eksisterende Streketunnelen og opp til Ljøen

* 400 meter ny veg på Ljøen

* Ny bru over Ljøelva

* Utsiktspunkt mot Geirangerfjorden

* Rasvoller Røyr-Herdal