Vegvesenet skuffet over MT Højgaard

Statens vegvesen er overrasket og skuffet over de massive bruddene på arbeidstidsbestemmelsene som ble funnet på Hardangerbrua. Dette kan få konsekvenser for tillitsforholdet mellom byggherren og entreprenørene.

- Etter at vi fikk brevet fra Arbeidstilsynet kalte vi umiddelbart inn til et møte med representanter for MT Højgaard, både fra prosjektet og fra hovedkontoret i København. Der ga vi uttrykk for at vi var både skuffet og overrasket over det Arbeidstilsynet har avdekket, sier utbyggingssjef Kjartan Johan Hove i Statens vegvesen Region vest til Byggeindustrien. Han opplyser at de også har gitt uttrykk for dette i brevs form til Arbeidstilsynet.

Han forteller at dette neppe vil få noen konsekvenser for MT Højgaards engasjement på Hardangerbrua, siden det kun gjenstår får ukers arbeid før ferdigstillelse.

Det kan derimot få konsekvenser for Vegvesenets forhold til entreprenører på fremtidige prosjekt. Hove forteller at spørsmål om arbeidstid og at entreprenøren forholder seg til lovverket hittil har vært tillitsbasert, og gjenstand for muntlige spørsmål på byggemøtene. Nå kan dette endre seg.

- Vi lurer nå på om vi skal ta slike spørsmål skriftlig. Altså en liste hvor man haker av på forskjellige punkter, og skriver under. På denne måten tvinges entreprenøren til å være bevisst på dette. Hvis vi da finner mangler, er det enklere å gjøre tiltak, forteller Hove, men påpeker at ingenting er bestemt ennå