Nordea Liv selger Hvaltorvet i Sandefjord til KLP

Nordea Liv har inngått avtale med Kommunal Landspensjonskasse (KLP) om salg av Hvaltorvet Kjøpesenter i Sandefjord sentrum. Handelen innebærer at Nordea Liv overdrar alle aksjer i selskapet som eier kjøpesenteret til KLP for i underkant av 600 millioner kroner.

Hvaltorvet er et veldrevet kjøpesenter med et samlet bruttoareal på 22.510 kvm. Senteret huser til sammen 61 leietakere med virksomhet innen varehandel og medisinske tjenester. Blant de største leietakerne er ICA Supermarked og Hennes & Mauritz. Nordea Liv har vært eier av Hvaltorvet Kjøpesenter siden 2001. Norske Liv eide senteret frem til selskapet ble en del av Nordea Liv.

- Nordea Liv foretok en større utbygging av Hvaltorvet i 2008. Bakgrunnen for at vi selger senteret er et ønske om å redusere vår relativt høye eksponering i handelssegmentet og for å frigjøre midler til nye investeringer, sier investeringsdirektør for eiendom i Nordea Liv, Nils Arne Gundersen. Han opplyser at den avtalte kjøpesummen tilsvarer en direkteavkastning på litt under 6 prosent.

Nordea Livs investeringer i eiendom er konsentrert om kontor- og forretningseiendommer i Oslo og Bergen med en samlet markedsverdi på ca 7,5 milliarder kroner. KLP Eiendom er en av landets største institusjonelle eiendomsinvestorer og forvalter bygg med et samlet areal på over 1,6 millioner kvm.

Pangea Property Partners har vært rådgiver for Nordea Liv i forbindelse med transaksjonen.

For leietakerne i Hvaltorvet Kjøpesenter medfører endringen på eiersiden ingen endringer. Eiendommen skal fortsatt forvaltes av Aberdeen Asset Management.