Kortslutning i Senterpartiet

Sp-nestleder Ola Borten Moe mener vi trenger arbeidsinnvandring og kaller LOs skepsis til denne innvandringen «meningsløs bruk av tid og energi». Samferdselsminister Marit Arnstad sier at Alpine Bau-insolvensen ikke endrer departementets syn på utenlandske entreprenører, og at de fortsatt vil legge forholdene til rette for de som ønsker å konkurrere om norske veiprosjekt. Ingen av dem har lært en meter.

”Når dette er nivået i det politiske toppsjiktet i Norge er det lettere å forstå hvorfor store deler av norsk byggenæring føler seg sviktet av myndighetene. Med stormskritt er de i ferd med å ta livet av norske bygghåndverksbedrifter med egne ansatte og lærlinger, skriver Frank Ivar Andersen i Byggmesterforbundet i en kommentar her å bygg.no. Vi er helt enig med han. Marit Arnstad gjør det hun kan for å ødelegge norsk anleggsnæring. Den norske anleggsarbeideren og den norske tunnelarbeideren er snart på ”rødlista” om dette skal fortsette.

Men hvor er statsministeren. Kan han snart ikke sette foten ned for alle tåpelige utslipp om de kommer fra SV eller SP?

Det mest fantastiske med disse uttalelsene fra Senterpartiets statsråder er at de representerer er parti som virkelig er proteksjonistisk på bøndenes vegne. De gjør alt for å stanse import av landbruksvarer. Men å importere utenlandske bedrifter og arbeidere i bygg og anlegg er helt greit for Senterpartiet. Dette henger ikke på greip.

Vi gjentar atter en gang at vi ikke er motstandere av utenlandske entreprenørbedrifter og andre bedrifter som retter sine tjenester mot byggenæringen. Men da må det var lik konkurranse.

Nå ser vi mange faresignaler i byggenæringen i Norge. Vi er i en utsatt bransje. Det må snart også den sittende regjering forstå.