Tar arrest i steinleggernes penger

Skatteetaten har begynt å ta arrest i pengene til omreisende steinleggerfirmaer. Bare den siste måneden er det blitt tatt arrest i over 4 millioner kroner.

Det er første gang skatteetaten bruker denne metoden for å sikre midler,

– Å ta pengene deres er det mest virkningsfulle vi kan gjøre. Når Økokrim gir beskjed om at det er penger på kontoen, tar vi arrest i midlene slik at vi får sikret avgiftskravene, sier skattekrimsjef Jan-Egil Kristiansen.

I løpet av den siste måneden har Skattekrim tatt arrest i 4,2 millioner kroner i unndratt moms hos åtte steinleggerfirmaer.

– Vi har i samarbeid med Økokrim allerede fått inn over 2 millioner kroner ved sperring av bankkontoer, sier han.

Skattemyndighetene har tidligere informert om risiko og konsekvensene av å benytte seg av omreisende steinleggere. Det er også gjennomført kontroller i samarbeid med politiet på privatadresser, men selv etter omfattende innsats fra politi og kontrollmyndigheter har etaten inntrykk av at antallet irske og britiske steinleggere har økt år for år.

Ved å ta arrest i pengene, håper skatteetaten å få bukt med problemet.

– For et par uker siden ble en kolonne med steinleggere stoppet av Tollvesenet ved Svinesund. De fortalte da at det hadde blitt for vanskelig å drive i Norge. Det er et godt tegn, sier Kristiansen