Glasskuppelen på Østsamisk museum skal sikres

I løpet av høsten vil Statsbygg iverksette flere tiltak på Østsamisk museum i Neiden. Nå starter arbeidet med ombygging av overlyskuppelen for å sikre mot lekkasjer.

– Vi er veldig fornøyd med den gode prosessen vi er inne i, sier Hilde Nordskogen, fungerende administrerende direktør i Statsbygg.

– Statsbygg og Tana og Varanger museumsiida (TVMS) samarbeider med SINTEF Byggforsk og Sweco for å finne frem til gode løsninger for museet. I tråd med anbefalingene fra SINTEF starter Statsbygg ombygging av eksisterende glasskuppel på museet. SINTEF har på oppdrag fra Statsbygg utredet ulike løsninger for å løse problemet med lekkasjer rundt kuppelen.

Styreleder Steinar Pedersen i TVMS sier at glasskuppelen er en viktig del av bygningens visuelle uttrykk. Den er kjennemerket for museet og skal gi en spesiell lyseffekt både innvendig og utvendig. - Vi synes vi jobber godt sammen og har en god framdrift og prosess i arbeidet nå, sier Steinar Pedersen.

– Vi vil benytte kunstig belysning inne og ute for å sikre at museets spesielle visuelle uttrykk ivaretas, sier Nordskogen - Vi jobber tett med TVMS og arkitekt for å finne en løsning hvor vi viderefører ideen bak det visuelle uttrykket.

Planleggingsarbeidene starter nå og ombyggingen skal være ferdig i løpet av høsten.