Flere Implenia-kontrakter i boks

Kontrakten for Heggedal stasjon i Asker ble tirsdag signert av Implenia og Statens vegvesen. Entreprenøren har også fått flere andre oppdrag den siste måneden.

Dagens fylkesvei krysser jernbanen i plan med jernbanesporene. Dette prosjektet består i å bygge ny planfri kryssing med bro. Prosjektet består i bygging av ca. 800 meter ny vei, bygging av en 50 meter lang gang- og sykkelveibro og en 130 meter lang kjørebro, samt ca. 220 meter lang støttemur med høyde fra 5-7 meter. I tillegg skal det bygges flere mindre støttemurer. Det er dårlige grunnforhold i området slik at fundamenter for murer og søyler må peles til fjell. Det skal bygges ny adkomstveg til innfartsparkeringen til Heggedal stasjon.

Det skal etableres en midlertidig sikringstunnel over togsporene der hvor ny kjørebru skal bygges. I forbindelse med dette må kontaktledningen til jernbanen senkes midlertidig. Disse arbeidene skal utføres når det er togstans/sporbrudd. For Jernbaneverket skal dagens innfartsparkering oppgraderes og det skal bygges en park nord for stasjonsbygningen. For Asker kommune skal det bygges nytt vann- og avløpsnett i området som berøres.

Kontraktssummen er på 148 MNOK. Arbeidet begynner i august 2013 og avsluttes i oktober 2015.

Implenia har også signert flere mindre konstruksjonsprosjekter de siste månedene:

* Ny Spikerbukta bru i Sarpsborg er en del av Statens vegvesen i Østfold sitt brufornyingsprogram og omfatter riving av eksisterende bru og halvbru, og bygging av ny bru og halvbru. Kontraktssummen er på 21,3 MNOK og arbeidet varer fra mai 2013 til april 2014.

* Ny Frøland bru utenfor Tysse omfatter fjerning av eksisterende bru med murer og bygging av ny bru med steinmurer samt etablering av vannledning. Kontraktsummen er på 23,4 MNOK og arbeidet starter opp i august 2013 og varer til april 2014.

* Grunnentreprise til lagertanker RBA er en utvidelse av et eksisterende prosessanlegg for å utvinne biogass av matavfall innsamlet i Oslo og omfatter grunnarbeider til to lagertanker for flytende biogjødsel henholdsvis på 3 200 m3 og 4 000 m3. Kontraktsummer er på 12,5 MNOK og arbeidet varer fra mai 2013 og til november 2013.