Minus på siste dag i negativ børsmåned

Oslo Børs avsluttet uken og måneden i minus. Fredag falt hovedindeksen 0,4 prosent til 468,79 poeng.

Fredag var også siste handelsdag i juni, og fasit for måneden var et verditap på 4,6 prosent. Dermed er nesten halve oppturen fra årets fem første måneder forduftet, men oppgangen siden nyttår er på 5,6 prosent.

– Etter et fantastisk børsår så langt, møtte aksjemarkedet veggen i juni, sier daglig leder Anders Skar i Nordnet Bank.

Subsea 7 var fredagens mest omsatte aksje, og i motsetning til markedet for øvrig, kunne selskapet notere seg for en oppgang på 0,5 prosent. Det samme kunne Yara, mens Aker Solutions endte opp 0,8 prosent.

Blant de mest omsatte aksjene var det TGS-Nopec som slet mest og endte ned 4,5 prosent på ukens og månedens siste handelsdag. Både Marine Harvest og PGS falt 1,8 prosent fredag.

Oljeprisen steg noe natt til fredag, men falt noen cent igjen i løpet av dagen. Litt etter stengetid i Oslo kostet et fat nordsjøolje nøyaktig 103 dollar. Prisen på amerikansk lettolje var 97,29 dollar fatet.

På de toneangivende børsene i Europa var det beskjedne, men sprikende resultater. FTSE 100-indeksen i London gikk opp 0,2 prosent, mens CAC 40 i Paris gikk ned 0,1. I Frankfurt sto DAX-en i praksis stille, med en nedgang på beskjedne 0,01 prosent.