Terramar utvikler rådhuskvartalet i Nittedal

Den 17. juni ble kontrakten mellom Nittedal kommune og Terramar undertegnet utenfor kommunehuset.

Terramar har fått i oppdrag å lede planleggingen og gjennomføringen av utviklingsprosjektet Rådhuskvartalet. Målet er å skape et helt nytt sentrumsområde, som vil forene de ulike delene av tettstedet. I rådhuskvartalet planlegges både kulturhus, kirke, næringsarealer, bibliotek, parkering og torgområde. Totalt bygningsareal er på 6000 kvadratmeter, og prosjektet har en ramme på 240 millioner kroner.

– Dette er en merkedag for Nittedal, en dag vi har jobbet lenge for. Tiden fremover vil vise hva slags tettsted vi vil få i Nittedal sentrum. Vi skal ta tak i innspillene fra bygdefolk, lag og foreninger, og håper alle drømmene – og litt til – blir oppfylte, sier ordfører i Nittedal, Hilde Thorkildsen (Ap).

– Det er en stor ære for oss å få være med på å utvikle Nittedal. For oss er dette et meget spennende prosjekt, ikke minst siden det er et leveransebasert oppdrag, der vi har ansvaret for hele prosjektet allerede fra oppstarten av prosessen. Nå setter vi i gang med å legge opp en robust prosjektstrategi som gir oss muligheten til å styre prosjektet godt i havn. Vi ser frem til et nært og godt samarbeid med kommunen, sier prosjektleder Stian Ilebrekke i Terramar.

I første omgang gjelder avtalen planleggingsfasen av Rådhuskvartalet, der det fortsatt gjenstår å få på plass en del finansiering og flere samarbeidspartnere. Terramar har også opsjon på å lede den videre prosessen, helt fram til bygging og garantiperiode. Målet er at grunnsteinen skal være i jorda i løpet av 2014.

–Rådhuskvartalet er et omfattende prosjekt, og vi følte behov for å knytte til oss et eksternt miljø med kapasitet og kompetanse til å hjelpe oss gjennom hele prosessen. Terramar var blant tilbyderne som skilte seg ut. Nå har de fått oppdraget å lose oss gjennom denne utfordrende og krevende oppgaven, og jeg gleder meg veldig til samarbeidet, sier rådmann i Nittedal, Bitten Sveri.

– Rådhuskvartalet skal bidra til å stoppe handelslekkasjen inn til Oslo, og skape de gode arenaene der folk kan møtes. I tillegg ble Nittedal kåret til «Romerikes vakreste tettsted» av Romerikes Blad både i 2001 og 2011. Vi håper jo Terramar kan hjelpe oss til å vinne igjen ved neste kåring i 2021, sier ordfører Hilde Thorkildsen.