Selvaag Eiendom kjøper mer i USA

Selvaag Eiendom har kjøpt seg inn i en portefølje på ytterligere rundt 800 leiligheter til en total verdi av 270 millioner kroner. Eiendommene er i Texas, New Mexico og Nevada i USA og Selvaag har med dette eierskap i over 2500 leiligheter i det amerikanske markedet.

- Eiendomsinvesteringer i USA krever langsiktighet, tålmodighet og god samarbeidspartnere for å lykkes, sier administrerende direktør i Selvaag Eiendom, Per Bomann- Larsen. Dette kjøpet er i tråd med vår strategi om å investere i eiendom sammen med gode lokale samarbeidspartnere, forklarer Bomann- Larsen.

Selvaag Eiendom har vært til stede i det amerikanske markedet i snart 30 år og har opparbeidet seg en kunnskap om markedet og kontakter som har gitt gode resultater. USA er et satsningsområde for selskapet, og Bomann-Larsen bekrefter at Selvaag vil investere mer på dette kontinentet fremover. Selskapet har igjennom årene også foretatt salg av amerikanske eiendommer med god gevinst.

I USA består porteføljen av noen langsiktige investeringer i næringseiendommer og en betydelig andel av utleieboliger i Nord Vest USA. Investeringene i USA gjøres med sterke lokale operatører. For boligprosjektene i USA er det etablert et godt og varig samarbeid med ICG, som er et sterkt eiendomsinvesteringsmiljø i Seattle.

- Lokale partnere er særdeles viktig for å lykkes i et marked som har en annen dynamikk og driverkrefter enn det norske. Lokal kunnskap gjennom lokale partnere med langsiktig horisont. Leilighetsportefølje er i Albuquerque New Mexico, Reno Nevada og Austin Texas.