Rambøll vant rv 555-konkurranse

Rambøll vant Statens vegvesens konkurranse, og skal utarbeide forslag til reguleringsplan for strekningen Kolltveit – Storavatnet som inngår i rv. 555 Sambandet Sotra-Bergen.

- Dette er et stort og viktig prosjekt for Statens vegvesen og kommunene Fjell og Bergen, som denne delen av Rv 555 går gjennom, sier prosjektleder i Rambøll Olav Eriksen.

Han forteller at kommunedelplanarbeidet i forkant av reguleringsplanen har vært svært krevende.

- Det har pågått i flere år, så Statens vegvesen er meget fornøyd med at de nå har kommet over i neste fase og kan starte reguleringen. Nå ser vi fram til et svært utfordrende og lærerikt prosjekt i samarbeid med Statens vegvesen.

Bru med fire felt
Planarbeidet omfatter utarbeiding av forslag til reguleringsplan for rv. 555 Sambandet Sotra-Bergen mellom Kolltveit i Fjell kommune til og med kryssområde ved Storavatnet i Bergen kommune. Lengden er omlag 9 km. Det nye sambandet skal være en riksveg med fire felt.

Reguleringsplanen skal inneholde løsninger for både vegsystem, kollektivsystem og gang/sykkelvegnett. Det omfatter veg i dagen, tunneler og bruer og blant annet en bru med fire felt mellom Sotra og Bergen.

- Oppdraget ble vunnet i konkurranse med alle våre viktigste konkurrenter, og pris, kompetanse og kvalitet/oppdragsbeskrivelse ble vurdert. Vi var ikke lavest i pris, men vår score på de to øvrige kriteriene gjorde at det likevel gikk vår vei til slutt, forteller Eriksen.

Sprengt kapasitet
Dagens vegsamband er to felts veg med varierende standard på strekningen. Kapasitetsgrensen i sambandet er nådd. I rushtidene er det kø og forsinkelser hver dag.

Statens vegvesen ønsker at det skal legges til rette for et effektivt og sikkert samferdselsanlegg for alle transportgrupper. Anlegget skal legges til rette for å kunne oppnå mål om at mest mulig av framtidig transportbehov kan løses ved hjelp av kollektivtransport og gang/- sykkeltransport.

Oppdraget utføres av personell fra Rambølls kontorer i Oslo, Skjetten, Drammen, Lillehammer og Trondheim.