Full fart på Forus

Forus-samarbeidet melder om flere leieavtaler, innflyttinger, hotellplaner og nyåpnede bygg på Forus.

Virksomhetene med hovedkontor på Forus omsetter, som Byggeindustrien tidligere i år skrev, for 1.000 milliarder i året, og står for en femtedel av landets verdiskapning.

Les hele Byggeindustriens Forus-artikkel her.

Parallelt med at stadig nye virksomheter etablerer seg på Forus, arbeides det nå med planer for modernisering og transformasjon. Bakgrunnen er at veksten i regionen skaper store behov for næringslokaler, infrastruktur, boliger og kvalifisert arbeidskraft – og at Forus spiller en avgjørende nøkkelrolle i denne utviklingen. Dette melder Forus-samarbeidet i en pressemelding onsdag.

Siemens med leieopsjon i Golf Tower

Høgevoll AS har signert en opsjonsavtale med Siemens om leie av 10.000 kvm samt opsjon på ytterligere 3.000 kvm i Forus Golf Tower. Tidligere i år ble det signert en avtale med et annet selskap om leie av 2.000 kvm. Dermed er det 4.000 kvm ledig areal i bygget som med åtte etasjer blir blant Forus' høyeste næringsbygg. Planlagt ferdigstillelse er første halvår 2015.

Fullsatt første byggetrinn i Stavanger Business Park

NCC Property Development er nå i innspurten på byggingen av første av i alt fem byggetrinn i sitt prosjekt, Stavanger Business Park, på Forus. Første byggetrinn på 9200 kvm er nå fullt utleid til NCC Construction (1.100 kvm), National Oilwell Varco (6.300 kvm), Kinnarps (750 kvm) og MDE (1.050 kvm). Utbygger har startet prosjekteringen av neste byggetrinn på totalt 20.000 kvm, som forventes ferdigstilt i 2015.

Planlegger nytt hotell på Forus Vest

Base Property har sikret seg en tomt på Forus Vest, nær Statoils planlagte, nye hovedkontor. I samarbeid med Petter Stordalen er det tegnet et Quality-hotell med 185 rom, business lounge, restaurant, konferanserom, treningsrom og bakeri. Målet er å skape en arena for møter og sosiale arrangement. Med stadig flere Forus-ansatte og økene behov for serveringssteder og eksterne møterom, forventes det positive synergier med plassering rett ved Statoils nye hovedkontor. Bygget blir på totalt 8000 kvm og ferdigstillelse anslås til første kvartal 2015, gitt at prosjektet får de nødvendige tillatelser. Byggherre er Base Property og Home Properties. Leietaker vil bli Nordic Choice. Ordfører Ole Ueland i Sola Kommune åpnet for øvrig nylig Base Propertys nybygg, Forus Industry Arena, på Forus Vest. Bygget, som er på totalt 10.300 kvm, huser Cegals nye hovedkontor samt YIT og Statoil.

Tore Ligaard AS til Maskinveien 30

Tjelta AS har leid ut 1300 kvm lager og utstillingslokaler i sitt bygg i Maskinveien 30, også kjent som Colabygget på Forus, til Tore Ligaard AS. Selskapet har 50 års fartstid og er blant landets største leverandører av dører, vinduer og garasjeporter.
Bygger nytt hovedkontor for Oceaneering
Seabrokers Eiendom startet nylig byggingen av subsea-selskapet Oceaneerings nye hovedkvarter. Anlegget omfatter totalt 32.000 kvm bygg, fordelt på et administrasjonsbygg og betydelige arealer for verksted og lager. Selskapet har i dag tilhold i Jåttåvågen på Hinna.

Aibel, Kruse Smith og Petrolink på plass i Kanalsletta

Kanalsletta er med sine åtte etasjer Forus' høyeste næringsbygg til nå. Byggetrinn 1 på totalt 21.000 kvm består av tre bygg. Bygg A og B, også kalt "Twin Towers" ble offisielt åpnet 10. april og er nå fullt utleid. Kruse Smith og Petrolink har nylig flyttet inn på henholdsvis 5.400 og 5.100 kvm. Aibel er i gang med innflyttingen og leier 2.200 kvm. Det siste bygget er påbegynt med et to-etasjers parkeringsanlegg. Det planlegges 5.500 kvm kontorlokaler fordelt på seks etasjer over bakkeplan. Disse er ledig for leie og kan være ferdig utbygd på ti til tolv måneder. Byggetrinn 2 og 3 har en kapasitet på totalt 50.000 kvm. Planleggingen av byggetrinn 2 på 22.000 kvm er påbegynt og rammetillatelsen er klar.