Ingenting å hente for Alpine-leverandørene

Flere av underentreprenørene og leverandørene på Fellesprosjektet E6 Dovrebanen hadde onsdag møte med byggherren, men Alpine-leverandørene kan trolig se langt etter pengene sine.

Møtet kom etter at flere underentreprenører og leverandører har uttrykt misnøye med informasjonsflyten fra byggherren. De norske kreditorene var fornøyd med informasjonen som kom ut på møtet, men fikk også beskjed om at det er uaktuelt for Statens vegvesen og Jernbaneverket å dekke utestående krav de måtte ha mot Alpine Bau. 

- Det blir for lettvint av Statens vegvesen å fraskrive seg alt ansvar, det er kun dem som har hatt total innsyn i økonomien til Alpine. Det er de som har klarert økonomien på vegne av oss underentreprenører, sa en av leverandørene til Byggeindustrien før møtet.

Etter møtet var det noen som ønsket å se nærmere på hvordan eventuelle krav mot byggherre ville stå juridisk, men det er lite trolig at noe slikt vil føre frem.

I andre land, for eksempel Polen, har de offentlige byggherrene gått inn og dekket utestående krav underentreprenørene har hatt. Dette kommer altså ikke til å skje i Norge.

PS! Torsdag var det stor aktivitet på anleggsområdet til Alpine Bau. Nedriggingen var i gang for fullt og anleggsmaskiner ble lastet opp på transportmaskiner.