Steinras stenger riksveg 13

Flere store steinblokker raste natt til tirsdag ut og sperret riksvei 13 langs Suldalsvatnet. Det var ingen biler i området da raset gikk.

Vegvesenet fikk melding om raset, som er på rundt 100 kubikkmeter, ved halv tre-tiden natt til tirsdag, skriver Stavanger Aftenblad.

– Steinene dekker hele veien slik at det ikke er mulig å komme seg forbi, opplyser byggeleder Einar Stange i Statens vegvesen. Den største steinen veier mellom 50 og 60 tonn, og flere av dem må sprenges bort. Veien kan tidligst åpnes onsdag. I mellomtiden henvises personbiler til fylkesvei 520 via Sauda, mens tyngre kjøretøy må kjøre E134 via Ølen.

– Vi må også få tettet hullene i veien før vi kan slippe biler forbi. Etter hvert må det også asfalteres, sier Stange. Selv om steinblokkene bare falt 8-10 meter, har de gjort tydelig skade på veien.

En geolog skal også undersøke rasstedet, men Stange sier det ikke er noen grunn til å tro at det kommer til å gå nye ras på stedet. Han kjenner hellet ikke til at det har vært ras der tidligere. (©NTB)