Langøyene utenfor Oslo friskmeldt

Fergene går igjen, og Oslo kommune fraråder ikke lenger folk å besøke Langøyene, men ber folk holde seg unna gressletta over det gamle avfallsdeponiet.

Fredag opplyste Bymiljøetaten at verken kommunelegen, Mattilsynet eller Folkehelseinstituttet mener det er noen helsefare forbundet med å oppholde seg på øya, skriver dittOslo.

Tidligere i juni ble fergeruten ut til øya innstilt, vannet ble stengt og folk ble oppfordret til å holde seg unna etter at miljøtekniske undersøkelser viste at det gamle deponiet var mer forurenset enn tidligere antatt. Men etter ytterligere undersøkelser, er øya nå delvis friskmeldt.

«Som et føre-var prinsipp opprettholdes imidlertid anbefalingen om ikke å bruke gressletta på det gamle deponiområdet. Dette området vil heller ikke bli vedlikeholdt inntil nødvendige tiltak kan bli iverksatt», melder Bymiljøetaten.

For øvrig er det nettopp deponiet og området som er forklaringen på hvorfor øya heter Langøyene i flertall. Opprinnelig var det to øyer, før man senket gamle skipsvrak for å sperre sundet og bruke det som søppelplass i årene mellom 1904 og 1948.