Nå loves det i vilden sky.

Nå er det ikke grenser hva Arbeiderpartiet vil bruke penger på. Det skal brukes 20 milliarder kroner på å pusse opp 1.000 skoler og et ukjent milliardbeløp ekstra på sykehusbygg og nytt medisinsk utstyr dersom partiet vinner valget.

I tillegg lover partiet å doble pengene til etterutdanning av lærere fra 500 millioner kroner til 1 milliard kroner i året – noe som skal være nok til å gi 3.500 ekstra lærere faglig påfyll. I tillegg vil satsingen utgjøre en ansvarlig hjelpepakke til bygg- og anleggsbransjen, ifølge Ap-lederen

– Når ordrene til bygg- og anleggsbransjen går ned, vil denne satsingen motvirke nedgangen, innenfor ansvarlige rammer, sier Stoltenberg.

Det er selvsagt hyggelig at det over natten er greit å bruke penger til vedlikehold og til infrastruktur, men Arbeiderpartiet og den rødgrønne regjeringen kunne selvsagt ha kommet med disse midlene før. Det er nok av hull å putte pengene i. Forfallet i offentlig eiendom og infrastruktur er skremmende stort, og mangelen på bevilgninger har forsterket forfallet.

Ellers er det viktig at vi nå lager beredskapspakker både i bygg og anlegg. Det blir stadig mørkere skyer i verdensøkonomien, og det er bare et tidsspørsmål før også Norge blir sterkere rammet.

I tillegg er det selvsagt viktig å se på hvordan pengene brukes. Alt for mye penger skusles vekk på byråkrati, på inneffektivitet på mange områder og på grenseløs naivitet.

PS

Vi er selvsagt meget tilfreds med at politikerne nå vil bevilge mer penger til skole og alt annet som trenger vedlikehold/fornyelse. Dette er penger som burde ha vært bevilget for lengst.