Ingeniørlegende hedret med plass i Stavanger

Ingeniør og grunnlegger av rådgiverselskapet Dr.Techn.Olav Olsen AS, Olav Olsen, ble hedret i Stavanger på 100-årsjubileet for hans fødsel.

På hundreårsdagen for Olav Olsens fødsel 15.juni 2013 fikk festplassen i Hinna Park offisielt navnet Olav Olsens plass. Sammen med Stavangers varaordfører Bjørg Tysdal Moe, var det Tor Ole Olsen, sønn av Olav Olsen, som fortok den offisielle åpningen. Til stede var store deler av Olav Olsens familie, representanter for rådgivende ingeniører Dr.Techn.Olav Olsen AS, veteraner fra Norwegian Contractors og lokale entusiaster.

Olav Olsen hedres med denne plassen som en av de viktigste personer i norsk oljehistorie.

Som spesialist på skallkonstruksjoner spilte han en avgjørende rolle i utviklingen av Condeep-plattformene på begynnelsen av 1970-tallet, betongkonstruksjoner som måtte tåle ekstreme belastninger og store vanndyp. Han var dermed med på å legge grunnlaget for Norwegian Contractors industrieventyr i Hinnavågen, som igjen bidro sterkt til å etablere Stavanger som Norges oljehovedstad.

- På mange måter vil jeg si at det var Olsen som brakte oljeeventyret til Stavanger, sier fagsjef Finn Sandberg ved Norsk Oljemuseum.