Lanserer søkbart reguleringskart for Oslo

 

Plan- og bygningsetaten i Oslo lanserer nå et reguleringskart med bestemmelser for Oslo på nettet.

Plan- og bygningsetaten i Oslo kunne tirsdag presentere sitt nye, søkbare reguleringskart for hovedstaden.

Nettjenesten er åpen for alle, og kan besøkes her.

Oslo har i dag rundt 6500 reguleringsplaner.

Plan- og bygningsetaten skriver tirsdag i en pressemelding om det nye reguleringskartet, og trekker frem folk som går med byggeplaner som noen som har ekstra god grun til å glede seg over tilbudet. Men også folk som er interessert i hvordan hjembyen disponeres, kan ha glede av nettkartet.

- Dette har brukerne våre etterlyst lenge. Vi tror tjenesten blir et veldig godt verktøy for Oslo-folk for å gjøre seg kjent med byen og hva byen er tenkt brukt til, sier Ellen S. de Vibe, etatsdirektør i Plan- og bygningsetaten, til Aftenposten.

At Plan- og bygningsetaten tilbyr kart på nett er et ledd i etatens satsning på elektroniske tjenester. Målet er å yte bedre service, og være mer tilgjengelig for publikum, skriver etaten i pressemeldingen om reguleringskartet. Også byggesaker i saksinnsyn og veiledning på nett har fått kraftig oppussing det siste året. Fortsatt er Plan- og bygningsetatens arbeid med elektroniske tjenester i startgropa, og etaten uttaler at det vil fortsette å komme nyvinninger.