Ser på raske løsninger for Alpine-prosjekter

Alpine Baus engasjement på kontraktene E6 Nesbrua i Nord-Trøndelag og E6 Kåfjordbrua i Finnmark er nå avsluttet og Statens vegvesen søker etter raske løsninger for å få fullført disse kontraktene.

Det er foreløpig ingen formelle avklaringer på hva som skjer med disse to prosjektene, men Vegvesenet er i direkte forhandlinger med aktører som nå er til stede på prosjektene.

På Kåfjordbrua, en kontrakt på rundt 110 millioner kroner, var man snart ferdig med jobben, kun noen få meter gjenstår før brua er ferdig.

- Det er bare noe arbeid som står igjen på dette prosjektet, og vi ser nå på muligheten for å fullføre restarbeidere ved å direkteengasjere Alpine Baus underleverandører, sier pressesjef Kjell Bjørn Vinje i Statens vegvesen til Byggeindustrien.

Han forteller at etter at nyheten om Alpines økonomiske kollaps kom, så har Vegvesenet sett på flere mulige løsninger på å løse utfordringene.

Når det gjelder Nesbrua-prosjektet, en jobb til rundt 60 millioner kroner, er dette et arbeidsfellesskap mellom Alpine Bau og DSD Brükenbau. Vegvesenet er nå i forhandlinger med det tyske selskapet om de kan fullføre prosjektet på egenhånd.

Vinje forteller at regelen om offentlige anskaffelser gir Vegvesenet mulighet til å gå inn i dirkete forhandlinger når slike situasjoner oppstår.