NCC bygger lavenergiskole i Bergen

Nye Ulsmåg skole i Bergen skal bli et lavenergibygg med gress på store deler av takflaten.

Gresset på taket skal hovedsakelig ta unna for nedbør, men er også en viktig femte fasade, da prosjektet ligger i en dal med boliger på begge sider.

NCC Construction melder mandag om lavenergiskolen de bygger i Bergen.

- Det er interessant å se at både skoler og barnehager nå blir bygget etter strenge miljøkrav, slik som ofte boliger og næringseiendom bygges etter. For ikke lenge siden startet mine kolleger i Trondheim å bygge Norges første BREEAM-sertifiserte barnehage, og nå er vi i gang med å bygge en lavenergiskole, uttaler distriktssjef i NCC , Christian Flølo Geithus i pressemeldingen.

Skolen skal huse rundt 600 elever og 50 lærere, fordelt på syv årstrinn og 14 rom. Skolen er delt opp i småskolen, første til fjerde trinn, og storskolen, femte til syvende trinn.

Prosjektet har hatt fokus på en enkel, tydelig og komprimert bygningsmasse. De utvendige fasadene mot omgivelsene er enkle og rene mens de indre fasadene er brutt opp for å skape ulike oppholdssteder og en nedskalert situasjon for barna.

Inkludert volleyballhall blir skolens bruttoareal på på 7.200 kvadratmeter, og skal stå ferdig rundt årsskiftet 2014 - 2015.

Kontraktssummen er på 115 millioner kroner.