Helsebygg videreføres

Helsebygg blir felles kompetanseenhet for helseforetakene i Midt-Norge og skal engasjeres i plan og prosjektering av nytt Møre og Romsdal-sykehus.

følge foretaksprotokollene fra 20. juni mellom regionforetaket og de enkelte helseforetakene ønsker Helse Midt-Norge å "legge til rette for kompetanseutvikling og –formidling i forbindelse med gjennomføring av byggeprosjekt for å oppnå kvalitative gevinster og redusere kjøp av tjenester."

Av protokollene går det fram at Helsebygg "vil bli videreført som en avdeling i Helse Midt-Norge RHF, som en felles kompetanseenhet for foretaksgruppen."

For alle heleforetakene gjelder følgende:
* Helse Midt-Norge RHF har i sitt reglement for bygge- og eiendomsvirksomheten vedtatt at det regionale helseforetaket skal forelegges alle byggesaker større enn 10 millioner kroner i idé-, konsept- og forprosjektfasen.

* Saker større enn 30 millioner kroner vil etter det samme reglementet bli forelagt styret for Helse Midt-Norge.

* Helse Midt-Norge RHF vil be om at helseforetakene vektlegger bruk av egen kompetanse eller kompetanse i foretaksgruppen i forbindelse med planlegging og gjennomføring av byggesaker.

* Helseforetakene forutsettes ved oversendelse av saker å gjøre rede for organisering av prosjektet, herunder bruk av egen kompetanse, kompetanse i helseforetaksgruppen og ekstern kompetanse.

I foretaksprotokollen mellom regionforetaket og Helse Møre og Romsdal er det slått fast:

* For å sikre ønska framdrift i planlegging av nytt sjukehus i Nordmøre og Romsdal vil det bli satt av ressursar for gjennomføringa av plan- og prosjekteringsarbeidet.

* Det føresettes at Helse Møre og Romsdal HF engasjerer Helsebygg Midt-Norge for å ta del i dette arbeidet, og at det blir etablert eit prosjektstyre som skal rapportere til adm. direktør i Helse Møre og Romsdal HF.

* Prosjektstyret skal settast saman av personar med kompetanse tilpassa ulike stadium i prosjektet. Det føresettes at Helse Midt-Norge RHF er representert i styret. Mandat for prosjektstyret føresettes utarbeidet i samarbeid med Helse Midt-Norge RHF.