EBA motiverte Vestfold-ungdom

Niendeklassinger fra ulike skoler i Vestfold fikk tre dager denne uken en smakebit på en fremtidig karriere i byggenæringen.

Gjennom tre dager fikk de muligheten til å forsøke seg på og bygge «plankehus», med god hjelp av elever og lærere fra VG2 Byggteknikk på Gjennestad videregående skole, samt ansatte i opplæringskontoret Byggopp og EBA TVB.

Ungdommene viste mye motivasjon og engasjement i arbeidet, og det var tydelig at det var flere her som vil bli dyktige fagarbeidere i årene som kommer. Flere av dem hadde allerede bestemt seg for å begynne på Bygg- og anleggsteknikk.

- Det å få muligheten til å møte ungdom med både motivasjon og anlegg for å jobbe i næringen, er en stor glede og inspirasjon, sier Steinar Tveito, daglig leder i Byggopp Telemark, Vestfold og Buskerud. Han så frem til å møte flere av ungdommene igjen, og følge dem opp under opplæring i bedrift.

- For EBA er det å rekruttere til bygg- og anleggsteknikk en hovedsatsning. Arrangementer som dette er viktige både for å vise frem næringen og rekruttere ungdom, samtidig som det er med på og videreutvikle det gode samarbeidet vi har med skolene i området, sier Thormod Hansen, avdelingsleder i EBA Telemark, Vestfold og Buskerud.