Bygger Fornebu-boliger for en halv milliard

Etter rekordsalg av nærmere 270 leiligheter på Fornebuporten startet Østfold-entreprenøren Solid Entreprenør byggingen fredag av totalt 290 boliger.

- Det er trygt å ha med oss Solid Entreprenør som partner i prosjektet, vi kjenner hverandre godt, og vet at fremdrift og kvalitet blir som avtalt, sier markedsansvarlig i Profier, Kristen Rikter-Svendsen.

Leilighetene på Fornebu ble solgt på rekordtid tidligere i år, og nå foreligger gangsettingstillatelse og en signert totalentreprise på over 500 millioner med østfoldentreprenøren Solid.

Entreprenøren kan dermed flytte anleggsriggen fra Maries vei på Høvik hvor de har bygget 90 luksusleiligheter for samme oppdragsgiver. Disse boligene overleveres boligkjøperne i disse dager.

- Dette er vår største entreprisekontrakt noensinne, og mer enn 50 prosent av vår omsetning de siste årene kommer fra samarbeidsprosjekter med Profier i Bærum og Asker, sier administrerende direktør i Solid Entreprenør, Lasse Johansen. Vi følger kundene våre, og har derfor etablert eget kontor i Asker. Dette kontoret vil stå ansvarlig for gjennomføring av alle Solids byggeprosjekter fra Drammen til Oslo sentrum.

Fornebuporten gir Asker-kontoret en viktig start og en forutsigbar produksjon ut 2015. Det er dessuten et prosjekt som passer godt til Solids produksjonsform, fortsetter han.

Boligprosjektet Fornebuporten realiseres av et utviklingsselskap som er eid 50/50 av Profier og Akers eiendomsselskap på Fornebu.

- Vi har gått i partnerskap med Profier om boligutvikling, og erfarer at Solid leverer, er løsningsorienterte og har god kjemi med byggherren, sier Torstein Storækre, daglig leder i Fornebuporten AS, Akers eiendomsselskap på Fornebu. Vi gleder oss til å komme i gang også med boligdelen av vår Fornebusatsing, sier han.