- Forsvarsbygg bryter pengeløfte

Interessegruppen Støygruppe Ørland mener Forsvarsbygg har brutt et løfte om å dekke advokatbistand til gruppen.

Interessegruppen for de bosatte i støysonen rundt Ørland hovedflystasjon, Støygruppe Ørland, raser mot Forsvarsbygg, som de mener har brutt et løfte om å dekke gruppens advokatbistand, skriver Adresseavisen i sin papirutgave fredag.

- Forsvarsbygg har brutt sitt løfte. De sier én ting, og gjør noe annet, sier nestleder i Støygruppe Ørland, Edgar Alsaker til Adresseavisen.

Tidligere i år undertegnet støygruppen kontrakter med to advokatfirma, og fikk, ifølge Alsaker, løfte fra Forsvarsbygg om at gebyrene skulle dekkes av Forsvarsbygg selv.

- Per i dag får vi imidlertid ikke det. Det er veldig viktig for oss å få dette på plass. I disse sakene er det kompliserte juridiske spørsmål. INgen bør forsøke å stå alene mot staten uten juridisk bistand, sier Alsaker.

Han mener at Forsvarsbygg har forsøkt å gi inntrykk av at tonen mellom den store statlige byggherren og de berørte beboerne er bedre enn hva det egentlig er, og at medlemmene i støygruppa er fortvilet over manglende informasjon og brutte løfter.

Direktør Olaf Dobloug i Forsvarsbygg kampflybase, forteller at det slett ikke har vært lovet økonomisk støtte for advokatbistand gjennom hele planprosessen,men heller i spesifike eiendomsoverdragelser.

Forsvarsbygg regner med å tilby innløsning av omtrent 110 boliger i Ørland, på grunn av det forventede støybildet som vil forverres på grunn av flybaseutbyggingen.