Sintef Byggforsk er viktig

Norge er heldig som har et meget oppegående byggforskningsinstitutt. Mange fryktet hva som kunne skje da Norges Byggforskningsinstitutt og Sintef bygg og miljø ble slått sammen. Denne frykten var ubegrunnet. Sammen står de to institusjonene mye sterkere. Men skal man lykkes må man hele tiden ha et godt samspill med næringslivet. Man må også ha evnen til å selge seg inn.

Byggeindustrien var så heldig å få være med på inspirasjonsdagen til Sintef Byggforsk i Trondheim 19. juni. Flere saker fra denne dagen er lagt ut på bygg.no og vi kommer også med en stor reportasje i Byggeindustrien nr. 10.

I fjor ble denne dagen arrangert på Operaen i Oslo. Da var temaet stolthet og glede. Denne gang søkte man inspirasjon også utenom sitt eget miljø. Det var mange gode og engasjerte foredrag som var knyttet opp mot de fire strategiske fagområdene som Sintef Byggforsk nå jobber spesielt mye med, nemlig klimatilpasning, energieffektivisering, miljøteknologi og rent vann.

Selvsagt jobber man med mange andre fagfelt også.

Uansett er det viktig at byggenæringens bedrifter bruker den kunnskap og kompetanse som ligger i Sintef Byggforsk. Men det er også viktig at forskerne evner å samspille med næringslivet. Ellers burde det være selvsagt at myndighetene bruker Sintef Byggforsk for det institusjonen er verdt. Slik er det ikke alltid.

Ellers var det ikke ofte jeg hørte om Byggforskserien denne dagen. Det ordet ble vel uttalt kun en eneste gang – og det av konsernsjef Unni Steinsmo i Sintef. Godkjenningsordningen ble vel ikke nevnt i det hele. Selv om dette var et internt arrangement så glem ikke å nevne det som man skal være stolte av.

Byggforskserien burde også være god indremedisin. Og til dere ute i bedriftene – bruk Sintef Byggforsk og alt det de står for. Det er lønnsomt!

I hver utgave av Byggeindustrien har vi en egen side med nyheter fra Sintef Byggforsk. Ofte har vi også reportasjer og faglige artikler fra forskerne. Det er aktuelt og godt stoff.