Fellesprosjektet må ha Alpine-svar til uka

Fellesprosjektet E6 Dovrebanen må ha svar kommende uke fra Alpine-boet på om de vil drive prosjektet videre.

SISTE: Den østerrikske stat skal være villig til å spytte inn 100 millioner euro for å sikre fremdriften i flere offentlige infrastrukturprosjekt. Heller ikke fredag har bobestyrerne sagt noe om hva som vil skje videre med det insolvente selskapet.

Allerede onsdag denne uken, da Alpine Bau meldte at de var insolvente, begynte underentreprenører og underleverandører å hente utstyret sitt fra byggeplassen mellom Minnesund og Brøhaug. Alpine Bau er derimot fortsatt til stede med både mannskap og maskiner, bekrefter kommunikasjonsrådgiver Einar Søberg i Fellesprosjektet.

Frist
Prosjektleder Taale Stensbye i Fellesprosjektet sa tidligere denne uka til Byggeindustrien at de allerede var i gang med å utarbeide et nytt konkurransegrunnlag dersom Alpine Bau, i en eller annen form, ikke kunne drive parsellen videre.

- Når er siste frist for når dere må vite hva som skjer med Alpin og virksomheten på prosjektet deres?

- Vi må ha et svar i løpet av tirsdag eller onsdag til uka, sier Søberg til Byggeindustrien.

Dagens Næringsliv skrev lørdag at Statens vegvesen og Jernbaneverket har endret fristen til mandag. Uansett haster det med en avklaring.

Liten interesse for Alpines utenlandske virksomhet
Torsdag ble det meldt om flere interessenter for å overta Alpine-restene, men det er usikkert om dette vil kunne redde virksomheten på de tre norske prosjektene.

Fredag meldte også Østerrikes største entreprenør Strabag at de kan være interessert i Alpine-restene. Mens Porr understreker at de ikke vil overta utenlandske prosjekter.

Porr-styreleder Karl-Heinz Strauss sier til østerrikske medier at de frykter det kan være store skjulte tap i prosjektene utenfor hjemmemarkedet. Porr har også måtte utsette en planlagt kapitalutvidelse, i et østerriksk finansmarked hvor entreprenører ikke er det heteste investeringsobjektet om dagen.