Veiarbeid til mer enn dobbel pris

Utskifting av vann- og avløpsnett i en bydel i Kristiansund skulle koste 16 millioner kroner. Nå ligger prisen på 39 millioner.

Kristiansund kommune skulle skifte ut et gammelt vann- og avløpsnett i en bydel. Arbeidet i Dalegata hadde en kostnadsramme på 16 millioner kroner. Nå er kostnadene økt til 39 millioner, skriver Tidens Krav på sine nettsider.

Det var opprinnelig avsatt 16 millioner kroner til arbeidet. Anbudsrunden viste imidlertid at kostnadene ville ligge vesentlige høyere. I juni i fjor ble det derfor gitt en tilleggsbevilgning i bystyret slik at totalkostnadene kom opp i 25 millioner.

Nå viser det seg at 25 millioner heller ikke er tilstrekkelig. Det har påløpt uforutsette kostnader, heter det i forklaringen. Et busstilbud er med blant disse uforutsette utgiftene.

Den faste byggekomiteen har tilrådd at anleggsarbeidet fortsetter, til tross for de økte utgiftene. I bystyrets møte 25. juni vil det derfor bli en tilleggsbevilgning nummer to, denne gangen på 14 millioner kroner. De ekstra utgiftene finansieres ved omdisponeringer. 5,6 millioner tas fra prosjekt «Nytt driftsbygg renovasjon» og 8,4 millioner fra prosjekt «Flytting vekt miljøstasjon».