Porr interessert i strippet Alpine

Flere østerrikske entreprenører er interessert i å gjenreise deler av Alpine Bau. Samtidig faller flere deler av selskapet sammen.

- Vi kunne overtatt oppdrag og opptil 4500 Alpine Bau-ansatte, men det må skje fort. Ellers mister man både oppdrag og ansatte, sa Porr-styreleder Karl-Heinz Strauss til den østerrikske radiokanalen Ö1. Han forteller at selkapet har et veldig godt rykte i hjemlandet, og at han har inntrykk av at de har kompetenete medarbeidere.

- Vi er interessert i den østerrikske kjernevirksomhet, sier Karl Mayr Stone, administrerende direktør i Habau, til Wiener Zeitung. Habau er den femte største entreprenøren i Østerrike.

Til samme avis sier bobestyrer Stefan Riel at det vil ta tid å få oversikt over all gjeld og forpliktelser i Alpine Bau-boet.

Hva disse to oppkjøpsmulighetene betyr for den norske virksomheten er vanskelig å si. Etter det Byggeindustrien kjenner til var det planer om å lage et eget AS for den norske virksomheten, men dette ble aldri effektuert. Dermed er den norske virksomheten direkte underlagt den østerrikske entreprenørdelen som onsdag kastet inn håndkledet.

Torsdag meldte også Alpine Baus tyske datterselskap at de er insolvente. Her mister trolig 1.500 ansatte jobben. Verdt å merke seg er det allikevel at morselskapet Alpine Holding foreløpig ikke har meldt om insolvens.