Forbedret resultat for Lemminkäinen

Asfaltentreprenøren Lemminkäinen feirer kraftigere bunnlinje i siste regnskapsår enn det forrige.

- Lemminkäinen Norges satsning på ny innkjøpssjef i fjor kastet av seg etter bare ett år, melder asfaltgiganten i en pressemelding.

- Fortsatt finnes det et stort uløst besparingspotensiale som vil bidra til å snu virksomhetens negative resultat på kort sikt. Johnny Brenna er mannen som sitter på løsningene og han maner nå til kollektiv innsats for å hente ut ytterligere millioner i besparelser, skriver Lemminkäinen.

Brenna kom fra stillingen som internasjonal innkjøpsleder i NCC Construction, og har jobbet med omfattende innkjøpsprosesser i 20 år.

Siden 1. mars 2012 har han jobbet strategisk med å kutte kostnadene knyttet til innkjøp i Lemminkäinen Norge. På ett år har Brennas tiltak, og implementeringen av disse sentralt og lokalt, bidratt til store besparelser for Lemminkäinen. Men innkjøpssjefen uttaler at han ikke har noen planer om å stoppe der.

- Tiltakene som er igangsatt og verktøyene som er utviklet vil gjøre hverdagen enklere for alle og samtidig mer lønnsom for hver avdeling og Lemminkäinen sentralt. Besparelsene vil dessuten komme de ansatte til gode og er med å sikre arbeidsplasser i et svært konkurranseutsatt marked der vi har begrensede muligheter til å øke inntjeningen fra eksisterende virksomhet, sier Brenna som også presiserer at dette er et kontinuerlig arbeid hvor alle må bidra for å lykkes, forteller Johnny Brenna.

Etter fjorårets umiddelbare besparelser, har selskapet lagt ambisjonene høyt, men innenfor rekkevidde, skrives det i pressemeldingen.