Stor konsulentkontrakt for E6 mellom Trondheim og Stjørdal

Trafikkveksten tilsier doble tunnelløp for Væretunnelen, Stavsjøfjelltunnelen og Helltunnelen. Statens vegvesen ønsker tilbud på reguleringsplanarbeid for firefelts E6 mellom Trondheim og Stjørdal.

Trafikkveksten på E6 mellom Trondheim og Stjørdal har vært stor i mange år. Tunnelsikkerhetsforskriften krever at det med fortsatt trafikkvekst må bygges doble tunnelløp for Væretunnelen, Stavsjøfjelltunnelen og Helltunnelen, sier planprosjektleder Stein Brembu.

Statens vegvesen ønsker nå tilbud på levering av rådgivning og prosjektering for utarbeidelse av komplett reguleringsplan med forundersøkelser, utredninger, beskrivelse og bestemmelser for utvidelse av E6 mellom Ranheim og Værnes til 4-felts veg. Planstrekningen er 22,9 km lang. Det skal planlegges tre tunneler som til sammen utgjør 7,3 km av strekningen. Oppdraget omfatter også forprosjekt for rehabilitering av eksisterende tunneler.

Oppdraget gjelder også opsjon på rådgivning og prosjektering av komplett byggeplan med konkurransegrunnlag, arbeidstegninger, ferdigvegstegninger og oppfølging i byggetiden for første utbyggingsetappe fra Ranheim til Reitankrysset».

Tilbudsdokumenter blir lagt ut på Doffin i slutten av juni. Les mer om forprosjektet E6 Ranheim - Værnes.