Sintef Byggforsk er blitt voksen

Det var en sprudlende Per Ola Ulseth som åpnet den store konferansen som Sintef Byggforsk arrangerer i Trondheim onsdag. Mer enn 200 mennesker er samlet – og de har en meget spennende dag foran seg. (Se bildekarusell)

Per Ola Ulseth som har sittet i rådet for Sintef Byggforsk siden sammenslåingen, åpnet konferansen på vegne av Hanne Rønneberg som dessverre er sykemeldt etter et uhell.

Ulseth berømmet Rønneberg for å skape en veldig entusiasme i forskningsinstitusjonen. Ulset som nå jobber i Faevo, har fulgt hele prosessen etter sammenslåingen av Byggforsk og Sintef bygg og anlegg. Han fortalte om fem ulike faser. I starten var det mye frustrasjon og usikkerhet. Det samme var det også i fase to da man skulle organisere virksomheten og etablere en ledelse. Men i fase tre begynte man å bli voksen. Man fikk til det faglige og man lærte seg også å bli mer kommersiell. I fase fire var man også blitt langt mer strategisk – og mange fikk det mer morsomt på jobb. Sintef Byggforsk er blitt langt mer synlig, men når man blir synlig er det også mange som oppdager alle de flinke menneskene som jobber der. Det medfører at mange får nye oppdragsgivere.

Selvsagt var det et nederlag at Sintef Byggforsk ikke ble ned i styret for Bygg21. Men la oss glemme skuffelsen, sa Ulset. Skal man få til noe med Bygg21 kommer man ikke utenom Sintef Byggforsk, sa han. Det å jobbe sammen med Sintef har vært en styrke både for Byggforsk og Sintef, mente Ulseth.

Byggeindustrien er invitert til den store samlingen. Vi vil utover dagen legge ut flere saker fra den viktige dagen.