Håkon Tjomsland blir ny sjef for NCC Construction Norge

Håkon Tjomsland er utnevnt til ny adm dir NCC Construction Norge. Peter Gjörup tiltrår som innkjøpsdirektør, Chief Purchasing Officer, i NCC-konsernet.

– Peter Gjörup har i sin tid som sjef i Norge stryket og utviklet NCCs posisjon i Norge. I løpet av de siste to årene har NCC i Norge vokst på linje med konsernets strategiske prioriteringer, både gjennom oppkjøp og organisk vekst, heter det i en melding fra selskapet.

NCC i Norge går nå inn i en konsolideringsfase med fokus på integrasjon av gjennomførte oppkjøp samtidig som de skal sikre den organiske veksten.

– Deretter kan neste steg i strategien med lønnsom vekst tas. Med denne bakgrunnen er det naturlig å føre stafettpinnen videre, melder selskapet.

Håkon Tjomsland tiltrer som sjef 24. juni 2013 og blir samtidig også medlem av NCCs konsernledelse.

– Tjomsland har siden 2009 hatt suksess med å lede NCC anleggsvirksomhet i Norge, heter det i meldingen.

Håkon Tjomsland har lang erfaring fra byggebransjen. Han har i løpet av de senere årene vært sjef for noen av NCCs største prosjekt i Norge samt hatt flere ledende stillinger i selskapet.

– Jeg er overbevist om at Håkon kommer til å tilføre mye i den fasen vi starter i Norge. Han har riktig erfaring og har ledet anleggsvirksomheten på en meget god måte i flere år. Norge er fortsatt et av våre prioriterte områder for en lønnsom tilvekst, sier Peter Wågström VD og konsernsjef for NCC AB.

NCC har en ambisjon om å være i frontlinjen innen innkjøp i byggenæringen. For å ta neste steg i denne ambisjonen har NCC opprettet en stilling som innkjøpsdirektør. Peter Gjörup kommer i løpet av tredje kvartal til å tiltre i stillingen som Chief Purchasing Officer i NCC-konsernet og kommer til å rapportere direkte til Peter Wågström.

- Peters enorme og lange erfaring i mange ulike posisjoner i NCC vil bli svært verdifull i denne nye rollen. Innkjøp er et prioritert område innen NCC i dag og i fremtiden der vi har mye å vinne på en fortsatt utvikling av vårt innkjøpsarbeid, legger Wågström til.

Håkon Tjomsland har eksamen fra Oslo Ingeniørskole og Lunds Tekniska Högskola. Han har også en tilleggsutdannelse i økonomi fra Handelshøyskolen BI. Tjomsland har vært ansatt i NCC siden 1992.