Vegvesenet visste ikke om underentreprenør

Master timrå, et datterselskap av Master solutions, jobbet med reisingen av Rotvollhaugen bru i Trondheim før den kollapset. Stikk i strid med byggherreforskriften, visste Vegvesenet ingenting om dette.

Master solutions-datterselskapet master timrå var ikke registrert av byggherre Statens vegvesen som en aktør på ulykkesbrua på Rotvoll i Trondheim. Likevel jobbet det ukjente firmaet med brureisen, har det nå kommet fram.

Dette skriver Adresseavisen i sin papirutgave tirsdag.

Det framgikk i hovedentreprenør Reinertsens egen granskningsrapport etter dødsulykken 8. mai at Master timrå var en aktør i prosjektet, og det var først nå at byggherre Statens vegvesen ble oppmerksom på dette.

– Da vi undersøkte saken nærmere, fant vi Master timrås navn på et papir, men det er ikke registrert på skjemaet som er laget med tanke på å skaffe oversikt over underentreprenører på prosjektet, uttaler Harald Inge Johnsen i Vegvesenet til Adresseavisen.

Johnsen forteller at Reinertsen også tidligere har slitt med registrering av underentreprenører.

– Dette er tatt opp med Reinertsen, og vi har bedt dem om å skjerpe rutinene sine, sier han til Adresseavisen.

Regionssjef Stig Magnar Løvås i Arbeidstilsynet informerer om at det her er snakk om byggherreforskriften, paragraf 15 om oversiktslister.

Statens vegvesen er ansvarshaver her, men Løvås forteller til Adresseavisen at det også skal foreligge en avtalt informasjonsplikt mellom hovedentreprenør og byggherre i slike tilfeller.

Daglig leder i Master solutions og Master timrå, Levin Sverre Nestvold, forteller at Reinertsen var fullt klar over Master timrås medvirkning.

– Det står i kontrakten vi har med Reinertsen at vi kom til å benytte oss av Master timrå som en underentreprenør i prosjektet, sier han.