Tolvdobling på tre år for TAG arkitekter

TAG arkitekter hadde en omsetning på 29 millioner i 2012. Det er tolv ganger mer enn de 2,3 millionene de leverte i oppstartsåret.

Nå henter gründerne Lars Eirik Ulseth og Morten Longum inn en daglig leder som ikke er arkitekt.

– Vi skal være utradisjonelle og moderne, både i formuttrykket og i hvordan vi driver virksomheten. Arkitektbransjen er mer kjent for nytenking innen prosjekter, enn innen organisasjonsutvikling, sier styreleder Morten Longum.

TAG består av ett arkitektkontor i Oslo, ett i Bergen, pluss ett landskapsarkitektkontor og ett analyseselskap.
– Vårt konsept er å levere boliger folk vil ha, fordi de er moderne med spennende løsninger - og det våre kunder vil ha, med boenheter og totalløsninger som er effektivt utviklet og enkle å selge. For å tilrettelegge ytterligere for en god eiendomsutvikling etablerte vi analyseselskapet. Det gjør at vi nå tilbyr utbyggere blant annet kartlegging og analyse av befolkningsstruktur og tomtevurderinger . Dette kommer i tillegg til arkitektoppdragene, som er hovedvirksomheten vår. Vi har i dag 32 medarbeidere. Nå styrker vi organisasjonen ytterligere gjennom å få inn Caroline Wannehag som ny daglig leder for TAG arkitekter Oslo, som er vårt største arkitektkontor, sier Longum.

Caroline Wannehag kommer fra stillingen som leder for marked & kommunikasjon i revisjons- og rådgivningsselskapet KPMG. Hun har tidligere arbeidet som konsulent i The Performance Group og prosjektleder ved HR-Norge og BI.
– Jeg ser frem til å arbeide i en bransje og et selskap med betydelig utviklingspotensial i årene fremover. TAG arkitekters høye vekstambisjoner og kommersielle fokus gjorde denne stillingen svært interessant, sier hun.

TAG har lykkes i å bygge en organisasjon som er gode på en industriell tilnærming til arkitektur. TAG mener det er mulig å utvikle og bygge boliger enkelt og effektivt, samtidig som det arkitektoniske blir godt ivaretatt. Selskapet ønsker å bidra til innovasjon av arkitektur og byggesystemer.
– Caroline Wannehags kompetanse innen ledelse, kommunikasjon og merkevarebygging vil være svært viktig for oss fremover. Vår ambisjon er en fortsatt meget høy veksttakt, sier Longum.

TAG arkitekter leverte 20 prosjekter i 2012, blant annet store industrielle boligprosjekter for Selvaag Bolig og Skanska.– Vi har greid å kombinere standardisering med spennende arkitektur. Det er nok den viktigste grunnen til vår gode vekst, sier han.
Et av bevisene på dette er at Skanska vant Årets Boligprosjekt med ”Toppen av KBS” i Trondheim, som TAG var arkitektene bak.

Driftsresultatet for TAG ble i 2012 kr 2,5 millioner kroner, en økning på 1,1 millioner fra 2011.
– Både inntekter og resultat preges av vår offensive satsing. I fjor økte vi antall medarbeidere fra 13 til 26, og omsetningen økte med 14 millioner kroner. Vi vokser fortsatt , og har ansatt ytterligere seks medarbeidere i år, sier Longum.