To skadd da gassbeholder eksploderte

En mann og en kvinne fikk tredjegrads forbrenninger etter en gasseksplosjon i campingvognen deres søndag formiddag. Vognen sto parkert ved en innsjø i Hurdal i Akershus.

Ifølge VG hoppet begge to ut i vannet for å avkjøle seg mens de ventet på at helsepersonell skulle ankomme.

– Jeg vet ikke om de gjorde det på eget initiativ eller på oppfordring fra nødsentralen, men det var positivt. Det vil kjøle ned skadene og dempe eventuelle skadevirkninger, sier operasjonsleder Per Stenslett i Romerike politidistrikt til VG.

Mannen (48) skal ha fått tredjegrads forbrenninger på overkroppen og i ansiktet. Kvinnen (45) skal også ha fått tredjegrads forbrenninger, men i noe mindre grad enn mannen. 48-åringen ble fløyet med luftambulanse til Oslo universitetssykehus, mens 45-åringen ble kjørt til samme sykehus i ambulanse.

Operasjonsleder Arild Ruud i Romerike politidistrikt sier det har vært en lekkasje i en forbindelsesledning fra én av de to 11-kilos propanbeholderne som ble oppbevart på stedet.

– Bilen og campingvognen, som sto parkert ved Skrukkelisjøen i Hurdal, er tauet inn slik at teknikere kan finne årsaken til eksplosjonen, sier Ruud til NTB.

Bergingsmann Stian Engvold i Dal Auto hentet campingvognen og bilen på ulykkesstedet.

– Propanbeholderne er like hele, men campingvognen er totalskadd. Eksplosjonen har blåst ut dør og vinduer, og veggene buler, sier Engvold til NTB.

Politiet fikk beskjed om hendelsen litt over klokken 9 søndag. (©NTB)