Rambøll kjøper Tore Mathisen

Rådgiverfirmaet Rambøll styrker seg i øst ved å kjøpe opp Skien-firmaet Tore Mathisen.

Rådgiverne i Rambøll har fra før av mange stringer å spille på, rundt om i Norge. Selskapet er ledende i Norden innen plan, arkitektur og teknikk. Denne uken kjøpte selskapet opp Tore Mathisen, et åtte mann sterkt rådgivende ingeniørfirma i byggteknikk.

- Vi styrker med dette kjøpet vår posisjon i området Tønsberg, Skien og Porsgrunn. Vi etablerte oss i området for to år siden, da vi kjøpte arkitektvirksomheten Arken. Nå styrker vi tilstedeværelsen ytterligere. Vi ønsker å bruke vår globale kompetanse og samtidig ha en strek lokal forankring, uttaler Jørgen Stene, divisjonsleder for Bygg og Spesialfag i Rambølls region øst, i en pressemelding.

Tore Mathisen blir en del av Rambølls divisjon for bygg og spesialfag i region Øst. Av praktiske grunner vil innlemmingen av firmaet skje først på nyåret.

- Når vi først skulle ta spranget, var valget av Rambøll enkelt. Rambøll har et unikt system for faglig oppfølging, etterutdanning og et stort og dyktig fagmiljø fordelt på mange kontorer, sier daglig leder i Tore Mathisen, Kim Lauritsen. Han er klar på at firmaet fortsatt vil være en lokal aktør.

- Vi kommer fortsatt til å være en lokalt basert aktør og ønsker ikke å miste det tette og gode forholdet til små og store byggherrer, entreprenører, arkitekter og tekniske rådgivere i Grenland, sier Lauritsen.

-Vi har nå fått på plass et byggmiljø med arkitekter og ingeniører. Nå vurderer vi muligheten for samlokalisering, for å oppnå synergieffekter, sier Jørgen Stene, divisjonsleder for Bygg og Spesialfag i Rambøll.